Robot neemt plaats receptioniste in

By 26 februari 2016oktober 31st, 2018Nieuws

Niet alleen in de bejaardenzorg worden mensen door robots vervangen. Ook een deel van uw taken kan worden overgenomen door een gemechaniseerde assistent. Bij het bedrijf Decos worden bezoekers al ontvangen door een receptierobot!

In dit volledig papierloze kantoor wordt gebruik gemaakt van allerlei vernieuwende kantoorgadgets en technologie. Vanaf deze maand kunt u daar een nieuwe high-techtoepassing bewonderen: de receptierobot. Die opent voor u de deur van het bedrijf en begeleidt u naar de kantine. De robot lijkt op R2D2, de kleine robot uit de Star Wars films. De robot wordt aangestuurd door eigen software die direct bediend wordt door medewerkers van Decos.

Robot gaat liften bedienen en koffie zetten

Bezoekers kunnen aan de buitenzijde van het pand via een touch-screen aangeven dat ze gearriveerd zijn en naar binnen willen. De medewerker die dit bericht ontvangt, zorgt er vervolgens voor dat de robot zijn taken uitvoert. Hij vraagt de robot de deur te openen en de bezoeker te begeleiden naar de kantine waar hij kan wachten op zijn afspraak. Het is de bedoeling dat de robot straks meer kan: zo moet hij de liften gaan bedienen en bezoekers direct naar de werkplek brengen van de persoon met wie ze hebben afgesproken. Ook koffie zetten en rondbrengen staat op het wensenlijstje.

Bron: Office Rendement

Gastvrijheid receptioniste

Bent u net als ons van mening dat een robot de gastvrijheid van een receptioniste niet kan vervangen? Bekijk dan eens onze receptiediensten en zorg ervoor dat uw klanten en gasten gastvrij ontvangen worden.

Leave a Reply